Reisetips - Frankrike.

Hei, 

Tenkte jeg skulle skrive om reisetips til forskjellige plasser! jeg elsker å reise til nye land og oppleve nye kulturer.
Visste dere at jeg faktisk gikk reiselivs linjen på vgs? men det var ingen læreplasser å med det gikk jeg over på en ny linje for å få en tryggere fremtid. Selv om jeg egentlig ville jobbe med reiseliv. Men det er ikke alltid like trygt, når man ser det er lite arbeidsplasser å få.

Nå har jo jeg vært i Rivieraen i Frankrike bare 2 ganger, men jeg føler jeg har fått til en god del tips jeg vil dele med dere som kanskje har lyst å reise der.
Jeg har jo blitt totalt forelsket i det landet, kunne ha flytta der :D


Litt tips til de som reiser med småbarn eller en vennegjeng.

-  Hvis du har småbarn med deg, så er det ganske greit å leie en bil om dere skal på forskjellige utflukter. Man kan også ta toget, som er utrolig enkelt. men da må du ta taxi fra togstasjonen til den destinasjonen du skal videre på.
Her er tog stasjonen i Nice.

Man trenger ikke nødvendigvis leie bilen hele perioden men heller ha den de dagene man skal på utflukter. virkelig til å anbefale.
Og leier man bil, er det en fantastisk tur å kjøre langs kysten. da får man også med seg flere byer. Og man har også flere valg muligheter når det kommer til strender og andre aktiviteter. 
Start foreksempel fra Monaco og kjør ned til St. Tropez. men ikke ta det som en hel dag for det er ganske langt! Stopp i en by og sov over.

- Aktiviteter er det en del av.
Du har Aquasplash, Jeg anbefaler da den i Frejus fordi den virket mye større. jeg var på den i Antibes og den var ganske liten. vi hadde vell tatt alle skliene i løpet av 45 minutter, og når det koster litt for å komme inn (hvis du er en familie med unger) så blir det litt kjedelig når alle skliene er tatt etter så kort tid. Og du føler deg liksom ferdig der da. 
I Frejus kan du tilbringe en hel dag, gå på Aquasplash, ta en strandtur etterpå og gå rundt å kikke før dere vender tilbake til hotellet.
Her er Aquasplash i Anitbes: 


Det finnes flere aktiviteter, det kommer jo ann på hva man liker å gjøre.

Oceanograpic museum - kjekk plass for både store og små. Akvariet ligger i Monaco og er verdt ett besøk, der er det også veldig gode og kjekke shoppings muligheter for deg som liker merkevare butikker. Her kan du også gå langs kaien å se de store flotte båtene som ligger der, gå gjennom tunellen der Formel 1 kjører eller rett og slett legge deg på stranden og ta en bedre lunsj :)

Stranden - masse kjekke strender og velge i. Men de aller fleste strendene er steinstrender. det er ok å ligge på men vi kjøpte oss bade madrass som vi lå på det ene året vi var der, bare for litt mer komfort. 

 

Shopping - er utrolig kjekt å shoppe i Nice. Fine shoppings gater med forskjellige butikker, de har department store med kjente merkevarer. mellom gatene er det også kjente merkevarer som Louis Vuitton, Michael Kors, osv..  Det er også masse restauranter i gatene om du trenger en avbrekk fra shoppingen med litt lunsj og noe godt i glasset ;)
Sykkel - i nice har de sykler så og si overalt stasjonert på mange plasser. du går ikke glipp av de, og de er utrolig lett å leie og billig. kjekt å leie seg en sykkel å sykle rundt byen eller langs promenaden. Eller hvis du har gått i hele dag å vil sykle tilbake til hotellet. Da legger du fra deg sykkelen på den nærmeste stasjonen der hotellet ligger. Mange sykkel stasjoner er stasjonert ved promenaden også ligger de inne i byen. 

 

Trening - Ta deg en joggetur langs promenaden og oppover, da kan man også jogge opp noen eller en god del trapper så er du oppe på utkikk plassen. utrolig fint! Det anbefales! ja det er fy så varmt så ta med deg en vannflaske å stå kanskje opp litt tidligere før solen blir alt for varm :)

Restauranter - de har flere gode retauranter i nice. De fant vi gjennom Michelin appen. (Tror jeg) 
En av mine favoritt restauranter er der nede og den anbefaler jeg virkelig! hvis du liker sushi da! Den heter Kamogawa å jeg bare elsker den plassen! atmosfæren der og du ser når de jobber med den ferske maten. mmmm kan ikke sammenligne sushien her i Norge i forhold til den de har på kamogawa! 
 

 


Dette er bare litt tips, det finnes selvfølgelig mye mer, men da blir dette innlegget veldig langt hvis jeg skal skrive om alt. det kommer jo også ann på hva du liker å gjøre når du er på ferie. Jeg personlig liker å få med meg hele byen og hva den har og tilby. Å ikke bare ligge på stranden til langs på kveld :)

Håper dere syns dette var kjekke tips :)

#reiseliv #reisetips #Frankrike #nice #monaco #rivieraen #tips 

vi snakkes.

xo
-K
 

2 kommentarer

Stine Sophie Lundsrud

13.08.2017 kl.11:57

Tusen takk for fine tips :) Ha en strålende dag :)

katrine

13.08.2017 kl.12:21

Stine Sophie Lundsrud: bare kjekt å dele tips:) Takk det samme til deg!:)

Skriv en ny kommentar

katrine

katrine

28, Stavanger

Hei :) Mitt navn er Katrine Pedersen. jeg er 28 år og bor på vestlandet. her kommer jeg til å dele livet mitt i hverdagen, reiser og litt andre ting :) kontakt meg for samarbeid på e-post: pedersen_katrine@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits